marți, 27 aprilie 2010

they say that no man is an island..

Sunt o insula. E un lucru special legat de insule.Au fost si ele,acum vreo 2000 de ani,bucati de continent.Era plictisitor totusi,sa stai pe loc.Asa ca au migrat spre sud.Ma rog,cateva spre nord dar pentru mine a fost o decizie personala,prefer caldura.
Nu am o politica externa foarte dezvoltata.Nu import.Nu export.Ma descurc singura.
Nu ma intelege gresit..nu sunt o insula pustie. Turistii vin aici in fiecare an...de fapt,sunt una dintre cele mai populare destinatii de vacanta.De vacanta spun,pentru ca turistii stau o saptamana,maxim doua,cand e vreme buna,dar nici unul nu ramane mai mult.Nici macar unul.
Vrei sa ramai?De ce,vrei doar sa fii diferit?
Cum?Ce spui?Te-ai indragostit?
Naivule..e usor sa te indragostesti de o insula..sa nu crezi ca esti singurul.
Te inteleg,te-ai indragostit de vara din ea.Te-ai indragostit de caldura ei si de imprevizibilitatea vremii.Te-ai indragostit de valurile care nu te asculta niciodata,ci doar murmura incontinuu.Te-ai indragostit de bucati din ea,nu de ea ca un tot.
M-ai intrebat de ce nimeni nu a vazut insula iarna.Pentru ca,iarna,nu ai nici un motiv sa o iubesti.Iarna ea e rece,si previzibila.
Valurile,ti le amintesti?Le iubeai,parca.Dar iarna ele ingheata,si stiu sa asculte insa,nu mai dau nici un raspuns. Ce rost are sa-i vorbesti marii daca ea nu-ti vorbeste inapoi?
Ai dreptul sa stai pana in August.Atat....pentru ca trebuie sa o iubesti .Trebuie...chiar daca doar doua saptamani pe an.

Nici un om nu e o insula.Problema e ca..mai dureaza vreo 2000 de ani,sa te lipesti inapoi de continent. Continentul e,poate,plictisitor. Dar e populat.Si acolo,lumea. ...lumea e obisnuita cu iarna...si,nu te vor evita,vazand frigul din tine. Acolo,o insula inghetata nu mai mira pe nimeni.
Acolo,poti sa te indragostesti de mine,fara teama ca iarna,voi disparea.
1999 de ani. Mai astepti?

Niciun comentariu: